LEINOLAT GROUP

Uutiset

Leimec valmistaa T-DRILLin uusien käsikoneiden näyttävät ja käyttäjäystävälliset kuljetuslaatikot: ”Todellista ammattitaitoa”

T-DRILL-2

Kun maailman johtava putkentyöstöratkaisujen toimittaja T-DRILL suunnitteli uutta kannettavien kaulustuskoneiden tuotesarjaansa, yksi asia oli selvä mekaniikkasuunnittelija Jukka-Pekka Paukkuselle: asiakkaille on pystyttävä tarjoamaan koneiden kuljettamiseen ja säilyttämiseen kuljetuslaatikko, joka on yhtä aikaa toimiva, kestävä ja tyylikäs. Kuljetuslaatikon valmistajaksi valikoitu Leimec.

"Halusimme laatikolle valmistajan, jonka tuottamaan laatuun ja toimitusvarmuuteen voimme luottaa. Leimec nousi nopeasti esiin. Valmistimme laatikosta vain yksinkertaisen protoversion ja esittelimme sen Leimecille sillä ajatuksella, että he jatkavat tuotteen kehittämistä. Heti, kun Leimecillä tartuttiin työhön, huomasimme, että he oikeasti osaavat asiansa. Siinä oli todellista ammattitaitoa takana", Paukkunen kertoo. 

Aktiivisella tuotekehityksellä toivottuun lopputulokseen

Leimecillä laatikon tuotekehitystä alkoivat vetää tuotannon esimies Aleksi Hyyriö ja pääsuunnittelija Amir Dirbaz. Suunnittelutyö aloitettiin vaatimusten määrittelyllä. Koska laatikon tulee kestää liikuttelua ja kuljetusta, sen komponenttien oli oltava ensiluokkaisia. Lisäksi laatikko tuli suunnitella niin, että sen valmistuttaminen on asiakkaalle kustannustehokasta. Kolmas tärkeä kriteeri oli käyttäjäystävällisyys, johon panostettiin muun muassa suunnittelemalla laatikon vetokahvaan kääntyvä ominaisuus. Koska T-DRILL on panostanut uuden käsikonesarjan ulkonäköön, myös laatikon tuli kestää katseita.

"Valmistimme laatikosta kolmisen protoa, joihin testasimme erilaisten ostokomponenttien istuvuutta ja toimivuutta sekä sitä, miten valmistusprosessi istuu meidän tuotantolinjaamme. Esimerkiksi kääntyvän kahvan suunnittelu osoittautui monimuotoiseksi kokonaisuudeksi, jossa toleranssit olivat äärimmäisen tarkkoja. Protojen myötä löysimme valmistukseen oikeat menetelmät", Hyyriö kertoo.

Leimec edisti tuotteen kehitystä säännöllisillä ehdotuksilla ja aktiivisella yhteydenpidolla. Hyyriön mukaan tuotekehitys on viime aikoina ollut entistä isommassa roolissa muissakin Leimecin projekteissa.

"On hienoa, että pääsemme soveltamaan osaamistamme ja ammattitaitoamme erilaisissa projekteissa."

"Todella hienon näköinen ja toimiva kokonaisuus"

Yhteistyö Leinolat Groupiin kuuluvien Leimecin ja T-DRILLin välillä sujui mutkattomasti. Konsernin yritykset tekevät toistuvasti yhteistyötä niin sisäisissä hankkeissa kuin asiakasprojekteissakin. Yritysten palvelutarjonta ja osaaminen täydentävät toisiaan, minkä ansiosta projektien jokainen osa-alue on toteutettu erityisammattitaidolla ja sujuvalla yhteispelillä.

"Olemme lopputulokseen ja koko projektin sujuvuuteen erittäin tyytyväisiä. Leimecillä on fiksua ja ammattitaitoista porukkaa, joiden kanssa on mukava tehdä töitä. Kun nyt ajattelen sitä ensimmäistä protoa, jonka Leimecille esittelimme, niin voin vain todeta, että lopputuloksesta tuli todella hienon näköinen ja toimiva kokonaisuus", Paukkunen kertoo.

"Olen erityisen tyytyväinen siihen, miten innolla projekti otettiin meillä tuotannossa vastaan. Kaikki kokivat sen mielekkääksi ja kiinnostavaksi uudeksi haasteeksi. Siltä pohjalta oli helppo lähteä viemään tuotekehitystä eteenpäin. Odotamme innolla sitä, että tuote pääsee asiakkaiden käyttöön ja pääsemme jatkamaan kehitystyötä sen parissa", Hyyriö päättää.


Lue lisää Leimecin tuotteista ja palveluista!

Tutustu T-DRILLiin


Katso alla oleva video, niin näet kuljetuslaatikon tositoimissa!

Uwira etsii varastotyöntekijää vakituiseen työsuht...
Leimec manufactures the striking and user-friendly...