LEINOLAT GROUP

Uutiset

Bobi-postilaatikoiden tuotannon takana vaasalainen Leimec – yhteistyötä Bobin kanssa jo 30 vuotta

9S7A8253-Edit

Leimec Oy:n ja Bobi.comin yhteistyö Bobi-postilaatikoiden suunnittelussa ja valmistuksessa on kestänyt jo 30 vuotta. Leimec Oy valmistaa postilaatikot sopimusvalmistuksena ja näin bobilaiset voivat keskittyä mm. myyntiin ja markkinointiin.

– Teimme aikoinaan Leinoloiden perustajan Unto Leinolan kanssa herrasmiessopimuksen postilaatikoiden valmistamisesta. Unto lupasi, että he valmistavat jokaisen meiltä tilatun postilaatikon ja tämä lupaus on pitänyt jo 30 vuotta, Lasse Lehtimäki, Bobi.comin toimitusjohtaja iloitsee.

Vaikka yhteiselle matkalle on mahtunut muutoksia niin yritysmuodoissa kuin tuotteessakin, ovat avoin kommunikaatio ja yhteinen tekeminen vain lujittaneet yhteistyötä. Leimec Oy:n palvelu kattaa kaiken tilauksen saapumisesta aina postilaatikoiden valmistamiseen ja tilausten lähettämiseen asiakkaille asti.

– Olemme kehittäneet Bobien valmistusprosessia tehtaalla ja hankkineet tarvittavaa osaamista postilaatikot mielessämme. Työntekijämme ovat hyvin sitoutuneita ja motivoituneita ja he ovatkin meidän osaamisemme ydin. Vaikka koneillamme voidaan tehdä monenlaisia asioita aina särmäämisestä ohutlevyjen työstöön, ilman ihmisiä ne eivät tee mitään, Jyrki Fiskars, Leimec Oy:n tuotepäällikkö kertoo.

Bobi-postilaatikot ovat paikallinen ja kansainvälinen tuote

Bobi-postilaatikot valmistetaan Vaasassa eli ne ovat paikallinen tuote, jota myydään aina Eurooppaan ja Japaniin asti. Bobin Lehtimäki kertoo, että postilaatikoiden paikallisuus on Bobi.comille suuri ylpeyden aihe. Vaasalaisten yhteistyökumppaneiden avulla Bobien suunnittelu, valmistus ja kuljettaminen sujuvat saumattomasti.

Myös kestävyys ja vastuullisuus ovat osa Bobin brändiä. Teräksestä valmistetut postilaatikot kestävät vuosikymmeniä ja kun käyttöikä on tullut tiensä päähän, voidaan materiaali edelleen kierrättää.

– Tuotteiden korkea laatu on meille itsestään selvää. Leimecin huippuunsa hiotut valmistusprosessit takaavat tuotteiden pitkäikäisyyden, Fiskars kertoo.

Mikä on pitkään jatkuneen yhteistyön salaisuus?

– Aina, kun olemme tarvinneet uutta palvelua, Leimecillä on oltu valmiita auttamaan ja kehittämään omaa toimintaa sellaiseksi, että voimme laajentaa yhteistyötä. Esimerkiksi tuotteiden lähettäminen asiakkaille ei ollut alussa selvää, mutta Leinolat ottivat aikanaan haasteen vastaan, Lehtimäki kertoo.

– Olemme esimerkiksi pystyneet vaikuttamaan tuotteen kehittämiseen ja tietenkin olemme voineet työllistää ihmisiä, koska postilaatikoiden valmistus tehdään paikallisesti. Olemme lunastaneet Unton antaman lupauksen tekemällä laadukasta ja toimitusvarmaa työtä, Fiskars päättää.

Leimec Oy on osa Leinolat Groupia, ja konsernin muut yritykset ovat Kilkanen, Uwira ja T-Drill. Yhdessä nämä yritykset voivat tarjota erittäin vaativia ja laajoja metallialan palvelukokonaisuuksia

Bobi-postilaatikot täyttivät 30 vuotta 1.11.2021.

T-DRILL’s Automation Cell Triples Production Capac...
Vaasa-based Leimec manufactures Bobi mailboxes – c...