LEINOLAT GROUP

Uutiset

Kilkanen Oy on muuttanut energiaekosysteemin keskelle

Satama-2021

Uusi tehdas on osa energiateollisuuden ekosysteemiä Vaskiluodossa ja tehdas on Wärtsilä Smart Technology Hubin naapurissa. Tehtaan sijainti on erinomainen, koska se on lähellä rautatietä, satamaa ja liikekumppaneita.

Uudessa tehtaassa on tilaa 3500 neliömetriä ja Kilkasella on kiinnitetty huomiota tehtaan ympäristövaikutuksiin. Tehtaan lämmityksestä ja viilennyksestä vastaa maalämpö, joka pienentää Kilkasen hiilijalanjälkeä huomattavasti. Suunnitelmissa on myös asentaa tehtaan katolle aurinkopaneeleita, joista saatu sähkö kattaa suurimman osan Kilkasen sähköntarpeesta.

– Hiilijalanjäljen pienentäminen ja ympäristön huomioon ottaminen on meille erittäin tärkeää, painottaa Lars-Erik Schöring, Leinolat Groupin toimitusjohtaja.

Yhteistyö Wärtsilän kanssa vahvistuu entisestään

Kilkasen uuden tehtaan silmiinpistävin osasto tulee olemaan keskikokoisen omakotitalon kokoinen KOLB moottorilohkojen koneistuskeskus. Tällaisen suuren koneistuskeskuksen purkaminen, kunnostaminen ja uudelleen kokoaminen on monimutkainen ja aikaa vievä projekti. Ensimmäiset moottorilohkot tullaan valmistamaan uudessa tehtaassa vuoden 2022 toisen kvartaalin aikana.

Kilkanen hankki KOLB koneistuskeskuksen ja moottorilohkojen valmistuksen Wärtsilältä maaliskuussa 2020.

– Henkilökuntamme on ammattitaitoista ja heillä on useiden vuosien kokemus moottorilohkojen valmistamisesta. Uusi tehdas ja sen sijainti auttavat meitä vastaamaan vielä paremmin asiakkaidemme tarpeisiin, kertoo Jouni Kilkanen, Kilkanen Oy:n toimitusjohtaja.

Tarkkuuskoneistus – Korkeaa laatua ja tarkkaa työtä

Kilkanen on investoinut useisiin huippumoderneihin viisiakselisiin koneistuskeskuksiin. Näillä koneistuskeskuksilla Kilkanen on pystynyt vastaamaan tehokkaasti ja laadusta tinkimättä asiakkaiden tarpeisiin tarkkuuskoneistuksessa. Uudessa tehtaassa on kiinnitetty erityisesti huomiota pohjaratkaisuun ja materiaalien virtaukseen. Tällä tavalla pystytään lisäämään tehokkuutta entisestään.

– Henkilökuntamme ja asiantuntijamme ovat hyvin kokeneita ja se onkin edellytys meidän viisiakselisten koneistuskeskuksien tuottamalle korkealle laadulle, Jouni Kilkanen sanoo.

– Tarvitsemme kuitenkin pian uusia työntekijöitä. Liikevaihtomme on kasvussa, mutta samaan aikaan luotettavaa henkilökuntaa on eläköitymässä, kertoo Jani Perkiö, Kilkanen Oy:n tuotantopäällikkö.

Uusien työntekijöiden houkuttelemiseksi alalle voidaan käyttää erilaisia lähestymistapoja. Nuoret ja alanvaihtajat voivat esimerkiksi hankkia arvokasta työkokemusta ja ammatin suorittamalla oppisopimuskoulutuksen. Tekemällä oppiminen on erittäin hyvä metodi metallialan yrityksille, koska sen avulla yritykset voivat kouluttaa työvoimaa työtehtäviin, joissa osaajia tarvitaan.

– Loppujen lopuksi tämä on se paikka, jossa aitoa hevimetallia tehdään viikon jokaisena päivänä, Jani Perkiö päättää hymyillen. 

The new CEO of Uwira has strong leadership and man...
Kilkanen Oy has now moved to the center of energy ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.leinolatgroup.fi/