LEINOLAT GROUP

Uutiset

Mahdollisuuksiin tarttuminen johtaa menestykseen – Leinolat Group tukee työntekijöidensä urakehitystä

9S7A8326 Mikko Tekoniemi T-DRILLin pääkonttorilla Laihialla.

Mikko Tekoniemi on urallaan kerryttänyt työkokemusta kahdesta Leinolat Groupin yrityksestä. Mikko aloitti uransa työskentelemällä Uwiralla putkentaivuttajana ja nykyisin hän työskentelee Export Manager -roolissa T-DRILLillä.

– Aloitin urani Leinolat Groupissa vuonna 2011. Etsin uusia haasteita ja Uwiralla työskennellyt ystäväni antoi vinkin, että heillä on töitä tarjolla. Alun perin olen valmistunut hitsaajaksi, mutta Uwiralla aloitin putkentaivuttajana. Tein sitä työtä kolmen vuoden ajan, kunnes organisaatiomuutoksien kautta minulle tarjottiin mahdollisuutta osallistua työnjohtajakoulutukseen.

Aluksi Mikko teki työnjohtajan tehtäviä putkentaivuttajan työnsä ohessa, mutta lopulta hän siirtyi hallin puolelta kokonaan toimistoon.

– Opiskelin työnjohtajakoulutuksen päivätyöni ohessa. Kun olin työskennellyt jonkun aikaa työnjohtajana, sain vastuulleni myös kustannus- ja tarjouslaskennan. Minulla oli siihen tehtävään hyvät pohjatiedot, koska olin aloittanut urani tuotannon alkupäästä.

Tällä hetkellä Mikko opiskelee kolmatta vuotta Vaasan ammattikorkeakoulussa kansainvälistä kauppaa. Molemmat yritykset ovat tukeneet häntä jatkokouluttautumisessa, ja hän sai myös opinnäytetyönsä aiheen T-DRILLiltä.

Konsernin yritykset tarjoavat näköalapaikkoja eri liiketoiminnan alueille

Ilmapiiri yritysten välillä on Mikon mukaan avoin ja konstailematon. Siitä kertoo jo sekin, että yritykset tekevät yhteistyötä ja kartoittavat yhteisiä liiketoimintamahdollisuuksia.

– Leinolat Groupilla työskentely antaa hyvät mahdollisuudet tutustua eri liiketoiminnan alueisiin. Leimec, Kilkanen ja Uwira tarjoavat mahdollisuuden olla osa energiaklusteria, koska ne toimivat alihankkijoina isoille energia-alan yrityksille. T-DRILLillä pääsee tutustumaan kansainväliseen kauppaan ja vientiin – vielä Laihialta käsin, Mikko kertoo.

Noin 85 % Leinolat Groupin tuotteista päätyy asiakkaille, jotka toimivat maapallon jokaisessa maanosassa.

– Nykyisessä työssäni vastaan tarjouspyyntöjen käsittelystä ja myynnin kehittämisestä vastuumaissani. Vastuullani on myynti Afrikassa, Etelä-Amerikassa, Baltiassa, Puolassa, Itävallassa ja Suomessa.

Toisin sanoen, Mikko saattaa työpäivänsä aikana olla tekemisissä niin tamperelaisten kuin rio de janeirolaisten asiakkaiden kanssa.

Mikon vinkit urakehityksen vauhdittamiseksi

– Pitää tarttua rohkeasti uusiin mahdollisuuksiin ja hoitaa nykyiset tehtävät parhaan taitonsa mukaan. Uwiralla työtehtäviä oli helppo vaihtaa, koska työkaverit ja johto olivat valmiita auttamaan ja tukemaan minua. Saman hengen olen huomannut myös T-DRILLillä, Mikko päättää.

Leinolat Group rohkaisee työntekijöitään kehittymään esimerkiksi tarjoamalla koulutuksia. Mikko on tyytyväinen erilaisiin mahdollisuuksiin ja tukeen, joita Leinolat Group on tarjonnut vuosien saatossa.

Uwira ja T-DRILL ovat osa Leinolat Groupia, ja konsernin muut yritykset ovat Leimec ja Kilkanen. Yhdessä nämä yritykset voivat tarjota erittäin vaativia ja laajoja metallialan palvelukokonaisuuksia.
Seizing Opportunities Leads to Success – Leinolat ...
Sleep Easy Tonight by Making a TD-Care Service Agr...