LEINOLAT GROUP

Uutiset

Uwiralla on vuosikymmenien kokemus painelaitedirektiivin alaisten laitteiden valmistuksesta vaativille teollisuuden aloille

Uwira paineastia tehtaalla.

Uwira valmistaa painelaitedirektiivin alaisten laitteiden putkistoja ja paineastioita, jotka on suunniteltu kestämään suuria paineita, vaarallisia aineita sekä vaativia olosuhteita. Uwiran tuotteita ovat mm. putket ja putkistomoduulit, kaksoisseinämäputket, maakaasusäiliöt, käynnistysilmasäiliöt, vesisäiliöt sekä paine- ja virtauksentasaussäiliöt.

– Voimme vastata asiakkaidemme vaatimuksiin valmistamalla juuri heidän tarpeisiinsa sopivia putkia, putkistomoduuleja ja paineastioita. Pitkän valmistuskokemuksemme vuoksi hintamme ovat myös erittäin kilpailukykyiset, kertoo Uwiran kehitysjohtaja Thomas Hägglund

Uwiran sertifioidut paineilmalaitteet täyttävät turvallisuusvaatimukset

Paineilmalaitteiden valmistus on tarkoin säädelty erilaisilla sertifikaateilla ja direktiiveillä. Uwiran paineastiat ovat saaneet muun muassa seuraavia sertifiointeja: PED 2014/68/EU, DNV, RINA, BV sekä LR. PED 2014/68/EU on painelaitteiden eurooppalainen sertifikaatti, ja valmistajan tulee sen mukaan täyttää olennaiset turvallisuusvaatimukset. Näihin turvallisuusvaatimuksiin kuuluu suunnittelu, valmistus ja lopullinen arviointi.

– Uwiralla paineastioiden testaukset tehdään aina kolmannen osapuolen akkreditoitujen laitosten toimesta. Koska teemme toimituksia jatkuvasti, mittatarkkuus ja toleranssit pysyvät meillä valmistusprosessin aikana tarkkoina, kertoo Uwiran laatupäällikkö Ilkka Karjalainen.

Direktiivit ja lainsäädäntö ovat erilaisia eri maanosissa, mikä vaatii yritykseltä valmiutta seurata niissä tapahtuvia muutoksia. Näillä sertifikaateilla ja direktiiveillä säädellään myös henkilöstön osaamisvaatimuksia. 

Uwira on toimittanut yli 3000 painesäiliötä

Tyypilliset Uwiran valmistamat paineastiat ovat 125 litrasta 5500 litraan PED-säiliöissä ja muissa säiliöissä aina 10 000 litraan asti. Sisääntuloliitännät ovat normaalisti DN 20 ja uloslähtöliitännät DN 50 tai asiakasvaatimusten mukaisesti. Käyttöpaine on 44 baariin asti ja suunnittelulämpötila voi vaihdella välillä -50 ─ +100 C˚.

– Uwira valmistaa myös kaksoisseinämäputket asiakkaiden vaatimusten mukaan kestämään jopa 1500 baarin paine. Kaksoisseinämäputkia valmistetaan mm. teräksestä, haponkestävästä teräksestä, Duplexista ja Super-Duplex Stainless steelistä, täsmentää Hägglund.

Uwiran tuotteet on luokiteltu painelaiteluokkiin I-IV. Luokka määräytyy riskin eli paineen, tilavuuden tai nimellissuuruuden, sisällön (neste) ja olomuodon (neste vai kaasu) mukaan. Tämän sertifioinnin mukaan Uwira toimittaa asiakkailleen mm. erilaiset dokumentaatiot, kuten turvallisen asentamisen, käytön ja huollon ohjeistukset.

– Olemme toimittaneet vuosien saatossa yli 3000 painesäiliötä. Erikoistumisella olemme saavuttaneet haluamamme laatutason painesäiliöiden valmistuksessa. Käytössä nämä painesäiliöt kestävät vuosikymmeniä, kertoo Hägglund. 

Uwiran paineastiat ja putket ovat sopivia uusiutuville polttoaineille

Paineastioiden lisäksi Uwira valmistaa putkistomoduuleja vuosikymmenten kokemuksella. Uwiran moduuliratkaisut voidaan valmistaa myös kaksoisseinämäputkilla vaarallisten aineiden siirtämistä varten.

– Laivapuolella metanoli on tällä hetkellä suuren mielenkiinnon kohteena polttoaineeksi. Uwira oli jo vuonna 2015 mukana toimittamassa kaksoisseinämäputkesta tehtyjä moduuliratkaisuja M/S Stena Germanicalle, joka käyttää polttoaineena metanolia.

Tämä toimitus oli menestys: tekniikka toimi luotettavasti ja se kestää vuosikausien käyttöä. Uwiralla on kaikki mahdollisuudet olla mukana vihreässä siirtymässä toimittamalla putki, moduuli ja painesäiliöitä uusille ympäristöystävällisemmille polttoaineille.

Hägglund tahtoo vielä nostaa esiin yritysten vastuun ja mahdollisuuden vaikuttaa kestävyysasioihin optimoimalla valmistusta:

– Optimoimalla materiaalimenekkiä ja valmistustapoja, parannamme kilpailukykyämme ja voimme saavuttaa kerrannaisvaikutuksilla isojakin voittoja kestävyysasioissa. Kaiken kokoisilla yrityksillä on merkittävä mahdollisuus vaikuttaa koko metallialan kestävyyteen.

Uwira on osa Leinolat Groupia, ja konsernin muut yritykset ovat Bobi.com, Leimec, Kilkanen ja T-DRILL. Yhdessä nämä yritykset tarjoavat erittäin vaativia ja laajoja metallialan palvelukokonaisuuksia. 

Uwira has decades of experience in manufacturing e...
Bobi.com etsii liiketoimintajohtajaa

Samanlaiset artikkelit