LEINOLAT GROUP

Uutiset

Uwiran uudella toimitusjohtajalla on vahva johtamis- ja tuotantotausta

arto-henkiljuttu2_optimized

Uwiran uusi toimitusjohtaja Arto Aro on aloittanut työnsä maanantaina 15.11.2021. Arolla on vahva johtamis- ja tuotantotausta, ensimmäisessä esimiestehtävässään hän aloitti silloisessa Lillbacka Oy:ssa vuosituhannen alussa. Vaasa ei ole miehelle myöskään täysin tuntematonta seutua, vaan hän on työskennellyt valmistuspäällikkönä Vaconilla.

Kokemusta johtamisesta ja tuotannosta on sittemmin kertynyt myös MSK Groupilla, Rautaruukilla ja Fortacossa. Edelliset kolme vuotta Aro on toiminut Tibnor Oy:n Seinäjoen tehtaanjohtajana.

- Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa ovat siis tulleet tutuiksi työuran aikana, itsekin eteläpohjalainen Aro naurahtaa.

Henkilöstö ja asiakkaat avainasemassa

Uwiran johdossa Aro on aloittanut innokkain ja odottavaisin mielin. Hänen vahvuutenaan on vuosikymmenien kokemus erilaisten tuotantoprosessien johtamisesta alusta loppuun saakka. Johtamiskokemus joutuu todelliseen testiin, kun tehokkuuteen tähtääviä toimia jalkautetaan henkilöstön pariin.

- Tehokkuuteen kuuluu monia asioita. Kyse ei ole pelkästään tuotteiden nopeammasta valmistamisesta, vaan kyse on myös samalla työturvallisuuden kehittämisestä henkilöstön tarpeet huomioiden. Nämä kaikki asiat pitää ottaa huomioon, kun muutoksia tehdään, Aro sanoo.

Uwirassa pyritään ylittämään asiakkaiden odotukset niin Vaasan seudulla kuin Euroopassa. Globaalien energiayhtiöiden alihankkijana Uwiran tuotteita päätyy voimalaitoksiin ja laivoille ympäri maapalloa.

- Asiakkaitamme ovat kaikki, jotka tarvitsevat jatkojalostettua putkea. Asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen ja kyky reagoida näihin tarpeisiin nopeasti on avain kilpailussa menestymiseen, Aro kertoo.

Toimiston ovi on avoinna

Johtajana Aro tekee nopeita ja perusteltuja päätöksiin, jotka tähtäävät muutoksiin parannusten kautta. Suorapuheinen pohjalainen arvostaa rehellisyyttä ja pitää myös toimiston ovensa avoinna työkavereille.

- Haluan olla helposti lähestyttävä. Uskon, että henkilöstön hyvinvointiin ja työturvallisuuteen panostamalla saavutamme hyviä tuloksia niin tehokkuudessa kuin kannattavuudessa, Aro päättää.

Jutun juurta uuden toimitusjohtajan kanssa voi löytyä vapaa-ajasta. Aro viihtyy kesäisin golfin parissa ja syksyisin hän metsästää. Jos kohdalle osuu luminen talvi, voi Aron tavata hiihtoladulta.

Vaasa-based Leimec manufactures Bobi mailboxes – c...
The new CEO of Uwira has strong leadership and man...