LEINOLAT GROUP

Uutiset

Harjoitteluja, materiaalilahjoituksia ja korkealaatuista toimintaa: Uwira on Vamialle arvokas yhteistyökumppani

3X2A1434-pieni Vamian levyhitsaustöiden opettaja Marko Haikonen

Vaasalainen ammattioppilaitos Vamia on jo pitkään tehnyt yhteistyötä putkikomponentteja ja esivalmisteita valmistavan Uwiran kanssa. Uwira kuuluu Leinolat Group -konserniin, jonka muita yrityksiä ovat Leimec, T-DRILL, Kilkanen ja Bobi.com. Uwiran ja Vamian useita vuosikymmeniä jatkuneeseen yhteistyöhön kuuluu harjoittelupaikkojen lisäksi materiaalilahjoituksia ja molemminpuolista tiedonvaihtoa.

"Harjoittelupaikkojen ohella Uwira lahjoittaa meille tuotannon ylijäämämateriaaleja opetuskäyttöön. Näin opiskelijat saavat harjoitella sellaisilla materiaaleilla, joita teollisuudessa oikeasti käytetään. Merkittävä osa yhteistyötämme on molemminpuolinen tiedonvaihto ja kaikenkattava luottamus. On arvokasta, että meillä on mahdollisuus tarvittaessa konsultoida yritystä, jossa tehdään korkealaatuista hitsaustyötä. Uwira kuuluu niihin yrityksiin, joiden kanssa meillä on toimiva ja tiivis kumppanuus", kertoo Vamialla 22 vuotta levyhitsaustöitä opettanut Marko Haikonen

Panostus opiskelijoihin on panostus alueen teollisuuden tulevaisuuteen

Haikosen mukaan on jo alueen teollisuuden tulevaisuudenkin näkökulmasta ensiarvoisen tärkeää, että opiskelijat pääsevät tutustumaan paikallisiin yrityksiin jo opiskeluaikana. Osaamisen pohja luodaan koululla, mutta monet käytännön taidot opitaan vasta työelämässä.

"Harjoittelujaksot sitovat toki yrityksen resursseja, mutta ovat loppujen lopuksi eduksi kaikille osapuolille. Harjoittelujaksoilla yrityksen ammattilaiset pääsevät opiskelijoiden kautta luomaan jatkumoa omalle työlleen ja osaamiselleen sekä kouluttamaan niitä henkilöitä, jotka saattavat tulevaisuudessa työllistyä yritykseen. Harjoittelupaikat poikivat usein esimerkiksi kesätöitä tai jopa vakituista työllistymistä opintojen päätyttyä."

Haikosen mukaan on tärkeää, että yrityksessä ollaan aidosti halukkaita panostamaan harjoittelijan ohjaamiseen. Kun työtehtäviin perehdytetään rennolla, kärsivällisellä ja osaavalla otteella, nuorelle jää harjoittelujaksosta myönteinen kokemus. Näin sitoutuneisuus kasvaa ja opiskelija voi tuntea ylpeyttäkin harjoittelupaikastaan.

"On erittäin tärkeää, että opiskelijoille annetaan mahdollisuus ja ymmärretään, ettei osaamista ole vielä ehtinyt karttua. Uwiralla suhtaudutaan oppilaitosmaailmaan myönteisesti ja aktiivisesti, ja opiskelijoilla on yhteistyöstä hyviä kokemuksia. Meillä on Uwiraan monivuotiset henkilösuhteet, joten pystymme myös kommunikoimaan avoimesti. On todella hienoa, että meillä on Uwiran kaltainen yhteistyöyritys."

Hyvä perehdytys, sopivasti vastuuta ja ilmapiiri, joka on omaa luokkaansa

19-vuotias Adam Kontiokari ja 17-vuotias Viljami Hietala opiskelevat Vamialla levyseppähitsaajiksi. Viimeistä vuotta opiskeleva Kontiokari sai ensikosketuksensa Uwiraan toisen vuoden harjoittelujaksolla, jatkoi kesätöihin ja työskentelee parhaillaan Uwiralla osa-aikaisesti opintojensa ohella. Hietalalla on meneillään opintojen ensimmäinen harjoittelujakso.

Sekä Kontiokarin että Hietalan kohdalla Uwira valikoitui harjoittelupaikaksi yrityksessä työskennellyiltä henkilöiltä kuullun myönteisen palautteen ansiosta. Hyvät kokemukset ovat osoittautuneet paikkansapitäviksi myös nuorten miesten kohdalla.

"Olemme pääasiassa hitsanneet, mutta tehneet myös esimerkiksi kokoonpanotöitä, putkien koeponnistuksia ja sahausta – oikeastaan kaikenlaisia työtehtäviä, jotka rakentuvat hitsaamisen ympärille. Meidät on perehdytetty hyvin, mutta olemme kuitenkin saaneet vastuuta työn suorittamisesta. Apua saa aina kun kaipaa. Ja ilmapiirihän täällä on ihan omaa luokkaansa. Työllistyisimme mielellämme Uwiralle tulevaisuudessa."


Tutustu Vamian koulutustarjontaan täällä

Muutkin Leinolat Groupin yritykset panostavat oppilaitosyhteistyöhön – lue täältä Leimecin ja Vamian yhteistyöstä! 

Viljami Hietala ja Adam Kontiokari
Kilkanen etsii moottorilohkojen esivalmistelijaa
Training positions, material donations and high-qu...