LEINOLAT GROUP

News

Haastavissa kohteissa vaaditaan erityistä suorituskykyä: Laatuajattelu ohjaa Kilkasen toimintaa aina materiaalihankinnoista dokumentointiin

Harri-Salonen-artikkelikuvat-1

Leinolat Groupiin kuuluva Kilkanen tunnetaan mittatarkkojen ja vaativien kappaleiden koneistuksesta. Kilkasen meri- ja energiateollisuuden tarpeisiin toimittamat kappaleet voivat sijaita esimerkiksi moottorin kriittisessä osassa kovan rasituksen alaisena tai veteen upotettuna haastavien olosuhteiden ympäröimänä. Tällaisissa ympäristöissä pienikin virhe tai mittapoikkeama voi aiheuttaa huomattavia ongelmia. Tästä syystä Kilkasen toimintaa ohjaa laatuajattelu – aina materiaalihankinnoista dokumentointiin asti.

Kilkasen laadunvarmistusprosessi käynnistyy jo tarjouskyselyvaiheessa. Tällöin kartoitetaan muun muassa tuotteen valmistukseen vaadittavat työkalut ja tunnistetaan yhdessä tiimin kanssa haastavat työvaiheet. Näin varmistutaan siitä, että kappale pystytään valmistamaan asiakkaan vaatimusten mukaisesti.

Kilkanen hankkii kappaleiden valmistukseen varmennetut materiaalit luotettavilta materiaalitoimittajilta, joiden kanssa on tehty tiivistä yhteistyötä jo pitkään. Kappaleet koneistetaan muun muassa Mazakin monitoimikoneilla uusissa, moderneissa tuotantotiloissa. Koneita käyttää osaava henkilöstö, joka tuntee työtehtävänsä ja kappaleiden laatuvaatimukset. 

Jatkuvaa laadunvarmistusta ylpeydellä, osaamisella ja korkean tason mittalaitteilla

Jatkuva, päivittäinen laadunvarmistus on osa jokaisen operaattorin työnkuvaa. Mahdolliset poikkeamat analysoidaan tarkasti ja niiden juurisyyt korjataan. Laaduntuottokykyä tarkastellaan jatkuvasti kriittisellä silmällä. Jatkuvan laadunvarmistuksen ja mittausten lisäksi kappaleille suoritetaan 3D-mittausta.

"3D-mittauksella voidaan varmistua siitä, että kappaleet täyttävät kriittisimmätkin vaatimukset. 3D-mittaus on meillä laajassa, päivittäisessä käytössä, ja sitä oikeasti hyödynnetään oikealla tavalla", kertoo laatuvastaava Harri Salonen.

Salosen mukaan yhteistyö asiakkaan kanssa jo prototyyppien valmistuksessa on tärkeää. Laadun osalta on tärkeä huomioida asiakkaan kriittiset vaatimukset ja kyvykkyys niiden todentamiseen.

"Vaikka meillä on tarkasti suunnitellut ja laajat prosessit, laaduntarkastus ei kuitenkaan ole laaduntuottokykymme perusta. Perusta on meidän osaamisemme ja kyvykkyytemme. Tiimityönä syntyvä korkea laatu on asia, jota kohti koko henkilöstömme työskentelee jatkuvasti, ja jota kohtaan heillä on oikeanlainen suhtautuminen ja ylpeys. Tämä on kaiken lähtökohta", kertoo toimitusjohtaja Petri Leppinen

Kilkanen pystyy erittäin vaativaan dokumentointiin – tulevaisuuden IATF-standardi merkittävä kilpailuetu

Kilkasen laatuajattelu ulottuu myös dokumentointiin. Yritys pystyy tuottamaan muun muassa sekä PQAP- että APQP-dokumentaatiota, joka voi olla niin kattavaa, että se jopa ylittää asiakkaiden dokumentointivaatimukset. Tulevaisuudessa Kilkanen aikoo ottaa vielä askeleen edemmäs: yritys työskentelee tällä hetkellä kohti IATF-sertifikaattia, jonka standardit asettavat autoteollisuudelle tuotteita valmistaville yrityksille useita, erittäin korkeita laaduntuottokykyyn ja -varmistukseen sekä yrityksen toimintaan liittyviä vaatimuksia.

"Olemme tehneet uusia vaatimuksia varten jo paljon kehitystyötä ja tulemme aktiivisesti jatkamaan tätä työtä. IATF-16949 keskittyy jatkuvaan parantamiseen asiakaskohtaisten vaatimusten näkökulmasta", Salonen päättää.


Lue lisää Kilkasen tuotteista ja palveluista!

Demanding applications require special performance...
Kilkanen etsii CNC-koneistajaa