LEINOLAT GROUP

Uutiset

Toinen kesä uudessa tehtaassa - Kilkanen hakee kannattavaa kasvua

Arto Aro Kilkanen Kilkasen toimitusjohtaja Arto Aro.

 Kilkasen uusi tehdas otettiin käyttöön loppuvuodesta 2021 ja virallisia avajaisia vietettiin huhtikuun 2022 lopulla. Suuret muutokset ovat nyt takana ja tehtaalla ollaan valmiita keskittymään tuotannon kehittämiseen ja tilauksien toimittamiseen asiakkaille.

– Kaiken kaikkiaan takanamme on vaiherikas ja osin haastavakin vuosi. Lohkovalmistukseen erikoistuneen ison koneistuskeskuksen siirto ja modernisointi onnistui hyvin, samoin tuotannon siirtäminen uuteen tehtaaseen. Teemme nykyisten asiakkaidemme kanssa tiivistä yhteistyötä sekä etsimme aktiivisesti uusia asiakkuuksia. Uusi tehdas antaa meille loistavat edellytykset kannattavaan kasvuun, kertoo Kilkasen toimitusjohtaja Arto Aro.

Kilkanen investoi tulevaisuuteen

Tehtaan sijainti Vaasan energiaekosysteemissä, lähellä satamaa, rautateitä ja liikekumppaneita on tarkoin harkittu. Tehdas oli myös Leinolat Groupin historian suurin investointi. Kilkasella on päätetty jatkaa investointeja esimerkiksi hankkimalla uusia koneistuskeskuksia ja modernisoimalla tuotantoa.

– Olemme ottaneet tuotannon kehittämisessä huomioon autoteollisuuden laadunvalvontajärjestelmän (IATF 16949:2016) vaatimukset, jotta olemme täydessä valmiudessa uutta asiakkuutta ja liiketoiminta-aluetta varten, kertoo Aro.

Investoinnit ovat selvä merkki siitä, että konserni haluaa panostaa tulevaisuuteen ja sitä kautta mahdollistaa kannattavan kasvun.

– Kasvua haetaan tällä hetkellä orgaanisesti ja lisäksi kartoitamme investoinnit tarkasti. Kilkasen ja koko konsernin kasvu perustuu pitkän aikavälin suunnitteluun. Olemme perheyritys, jolla on vuosikymmenten kokemus alalta ja tahdomme tarinamme jatkuvan myös tulevaisuudessa.

– Haemme kannattavuutta myös omien toimintojemme suoraviivaistamisella sekä kehittämällä tekemistämme. Uusi tehdas tarkoittaa meille myös selkeämpää työympäristöä, jossa eri toiminnot on aseteltu toimivasti. Tuotannon kapasiteettia pystymme lisäämään esimerkiksi työaikajärjestelyillä, kertoo Kilkasen hankinta- ja asiakkuuspäällikkö Pasi Pieniluoma.

Kestävä kehitys otettiin huomioon tehtaan energiaratkaisuissa

Leinolat Groupissa yritysten kestävyyteen keskitytään kokonaisuutena ja kestävyydellä on myös vankka jalansija konsernin strategiassa.

– Pyrimme kokonaisvaltaiseen ympäristöasioiden haltuunottoon, sen sijaan, että pyrkisimme olemaan vain hiilineutraaleita. Teemme yhteistyötä Vaasan yliopiston kanssa ja selvitämme Kilkasen päästöjä. Saamme tarkkoja lukuja vuoden 2024 aikana, kertoo Aro.

Kilkasen tehtaan lämmitysjärjestelmäksi valikoitui maalämpö ja tehtaan katolle on asennettu aurinkopaneelijärjestelmä.

– Asiakkaamme ovat myös aktivoituneet kestävyysasioissa ja niihin panostaminen on meille tärkeä strateginen kilpailuetu. Lisäksi on meidän kaikkien etu, että pyrimme säilyttämään maapallon elinkelpoisena. 

Työviihtyvyys on parantunut uuden tehtaan myötä

Kilkasen työntekijät ovat ottaneet uuden tehtaan ilolla vastaan ja uusissa tiloissa toimiminen sujuu jo rutiinilla.

– Olemme kuunnelleet työntekijöitämme ja olemme tehneet parannuksia tiloihin, kun työntekijöiltä on tullut ehdotuksia esimerkiksi työtehtävien sujuvoittamiseksi. Ilmanlaatu on myös tehtaassa ihan eri tasolla kuin aiemmin, kertoo Pieniluoma.

– Olemme lisänneet mm. hyllytilaa ja ohjaamme työntekijöitä järjestelmälliseen työntekoon. Näillä toimenpiteillä pidämme tehtaan järjestyksessä, mikä parantaa myös työviihtyvyyttä ja ennen kaikkea turvallisuutta, päättää Aro.


Katso konsernin avoimet työpaikat täältä.

Tutustu Kilkasen palveluihin täällä.



The second summer in the new Kilkanen factory – th...
The T-DRILL TEC-220 Collaring Machine Gives a Comp...

Samanlaiset artikkelit