UWIRA OY

VALMISTUSMENETELMÄT
Uwira, logo

Valmistusmenetelmät

TAIVUTUS

Olemme erikoistuneet joustavan piensarjatuotannon tekemiseen taivutuksissa. Meillä on myös laaja kokemus erilaisten materiaalien taivuttamisesta; hiiliteräksen ja ruostumattoman teräksen lisäksi taivutamme mm. super duplexia, kuumalujia materiaaleja ja alumiinia.

Taivutuksille voidaan tehdä menetelmäkokeita asiakkaan vaatimusten mukaisesti. Käytössämme on laadukas kameranäköä hyödyntävä laitteisto, jolla valmiit tuotteet mitataan. Mittalaitteen avulla saamme helposti ja luotettavasti asiakkaan tarvitsemat dokumentit. Mittalaite mahdollistaa myös mittojen ottamisen asiakkaan malliputkesta ja uuden putken valmistamisen näiden mittojen perusteella.

Taivutamme putket kylmätaivutuksena. Taivutuksia voidaan tehdä ulkohalkaisijaltaan 6-219 mm:n kokoisiin putkiin.

Taivutettavan putken maksimiseinämänvahvuus on riippuvainen putken taivutusvastuksesta ja käytettävästä koneesta. Taivutuskoneillamme sekä laajalla työkaluvalikoimallamme pystymme tekemään hyvin erilaisia taivutussäteitä.

Alla olevasta taulukossa on esimerkkejä millaisia taivutussäteitä, välisuoria, halkaisijoita ja seinämän vahvuuksia valmistamissamme putkissa voi olla. Voimme myös hankkia uusia työkaluja asiakkaan tarpeen mukaan.

SPINNAUS / LAIPOTUS (PUTKEN PÄÄN MUOTOILU)

Laipoitamme putket kylmälaipoitusmenetelmällä. Koneemme muodostavat reunan tai laipan suoraan putken päähän ja mahdollistavat täten irtolaipoituksen. Tämä menetelmä on kauluslaippaliitoksia kustannustehokkaampi.

Menetelmä soveltuu sekä pehmeille ja ruostumattomille teräksille että kupariseoksille. Laipoitettavan putken seinämänpaksuus voi olla 1,5–6 mm riippuen putken materiaalista ja halkaisijasta.

Laippakaulus tehdään muovaamalla se putken päästä pyörivällä muovaintyökalulla, pyörivänä laippana käytetään Van Stone -tyyppistä irtolaippaa. Laippakauluksen pinta voi olla tasainen tai uritettu riippuen käytettävästä muovaintyökalusta.

Kaksi putkea yhdistetään toisiinsa siten, että laippojen väliin asetetaan tiiviste ja laipat pultataan kiinni toisiinsa kahdella irrallisella laipalla.


KAULUSTUS (PUTKEN HAAROITUS)

Kaulustamme putkia, joissa on vahvat seinämät. Kaulustusmenetelmässä putkeen tehdään kaulus runkoputken omasta materiaalista. Kaulustettuun putkeen voidaan liittää haaraputki hitsaamalla.

Kaulustuskärjen muovaintapit tulevat ulos ja muovaavat työkalun pyöriessä kauluksen reiän ympärille. Syntynyt kaulus tasataan halutun korkuiseksi. Haaraputki liitetään kaulukseen tasauksen jälkeen päittäisliitoksena. Koko prosessi alkureiän poraamisesta kauluksen tasaamiseen tehdään yhtenä työvaiheena putken ulkopuolelta.

Tämän menetelmän etuina ovat mm.  pienempi materiaalihukka, yksi liitossauma kolmen asemesta ja vähäiset tarkastuskulut. Kaulustus voidaan tehdä kaikkiin taottaviin materiaaleihin, kuten ruostumattomaan teräkseen, nikkelikupariin, alumiiniseoksiin ja kupariin.

KONEISTUS

Teemme myös tarvittaessa jälkikoneistuksen hitsattuihin tuotteisiin, mikäli asiakkaan haluamia mittoja ei saavuteta hitsaamalla.

Konsernimme yhtiö Kilkanen Oy on erikoistunut vaativiin koneistuksiin. Voimme toimittaa asiakkaillemme joustavasti ja nopeasti hitsaamalla valmistetut ja koneistetut tuotteet.