LEINOLAT GROUP

Uutiset

Bobi.com Oy:n ja Oy Leinolat Ab:n pitkäaikainen yhteistyö vahvistuu – Leinolat osti Bobi.comin

Bobi.com Oy:n ja Oy Leinolat Ab:n pitkäaikainen yhteistyö vahvistuu – Leinolat osti Bobi.comin

Yli 30 vuotta Bobi-postilaatikoiden valmistuksesta vastannut Oy Leinolat Ab osti Bobi.comin osake-enemmistön. Uusi pääosakas jatkaa perustajien viitoittamalla tiellä vahvan tuotebrändin kehittämisessä.

Yhteistyö paikallisten yritysten kanssa on mutkatonta

Vaasassa valmistettavat Bobi-postilaatikot ovat paikallinen ja kansainvälinen tuote. Vaasasta Bobeja myydään aina Eurooppaan ja Japaniin asti. Bobi.com Oy:n toimitusjohtajana jatkavan Lasse Lehtimäen mukaan paikallisuus on Bobi.comille suuri ylpeyden aihe. Yrityskauppa on erityisen onnistunut, koska Bobin uusi koti löytyi pitkäaikaiselta valmistuskumppanilta.

– Oy Leinolat Ab on ollut pääkumppanimme Bobien valmistuksessa vuodesta 1991, jolloin Bobien tarina alkoi. Yritys on samalla ollut vuosikymmenien ajan vähemmistöosakas. Luotamme täysin siihen, että tämä liiketoimi takaa Bobille parhaat mahdollisuudet menestyä nyt ja tulevaisuudessa.

Vaasalaisten yhteistyökumppaneiden avulla Bobien suunnittelu, valmistus ja kuljettaminen ovat sujuneet yhdessä vuosikymmeniä, ja Lehtimäki uskookin yhteistöiden jatkuvan edelleen yhtä mutkattomana.

Lars-Erik Schöring, Oy Leinolat Ab:n toimitusjohtaja, kertoo että Bobi.comin hankinta on täysin linjassa yrityksen strategian kanssa.

– Bobi.com tulee osaltaan monipuolistamaan ja vahvistamaan Oy Leinolat Ab:n tuotekantaa vahvalla tuotebrändillä ja huomattavalla myyntiosuudellaan, josta suurin osa tulee viennistä.

Leimec valmistaa Bobit ammattitaidolla

Leinolat Groupin konsernirakennetta muodostaessa valmistustoimintaa haluttiin 2000-luvulla eriyttää emoyhtiöstä ja siksi Bobien valmistuksesta vastaa Leimec (ent. Leinolat). Leimecin palvelu kattaa kaiken tilauksen saapumisesta aina postilaatikoiden valmistamiseen ja tilausten lähettämiseen asiakkaille asti.

– Aina, kun olemme tarvinneet uutta palvelua, Leimecillä on oltu valmiita auttamaan ja kehittämään omaa toimintaa sellaiseksi, että voimme laajentaa yhteistyötä. Esimerkiksi tuotteiden lähettäminen asiakkaille ei ollut osa alkuperäistä suunnitelmaa, mutta he ottivat aikanaan tämänkin haasteen vastaan. Siksi olen erityisen luottavainen Bobin tulevaisuuden suhteen, Lehtimäki kertoo.

Myös kestävyys ja vastuullisuus ovat osa Bobin brändiä. Teräksestä valmistetut postilaatikot kestävät vuosikymmeniä ja kun käyttöikä on tullut tiensä päähän, voidaan materiaali edelleen kierrättää.Tuotteiden korkea laatu on Leimecille itsestäänselvyys. Yrityksen huippuunsa hiotut valmistusprosessit takaavat tuotteiden pitkäikäisyyden.

– Teimme aikanaan Leinoloiden perustajan Unto Leinolan kanssa herrasmiessopimuksen postilaatikoiden valmistamisesta. Unto lupasi, että he valmistavat jokaisen meiltä tilatun postilaatikon ja tämä lupaus on pitänyt jo yli 30 vuotta ja on nyt edelleen jalostunut omistajuudeksi. Tämä on hieno jatko-osa Leinoloiden ja Bobi.comin yhteiselle tarinalle, Lehtimäki päättää. 

Bobi.com Oy and Oy Leinolat Ab Strengthen a Long-T...
Oy Leinolat Ab Celebrates its 60th Anniversary – t...