LEINOLAT GROUP

Uutiset

Uwira toimittaa putkikomponentit asiakkaan tarpeen mukaan – pienistä isoihin ja yksinkertaisista monimutkaisiin

9S7A4743 Tuotantopäällikkö Janne Havinen Uwiran tehtaalla.

Vaasalainen vuonna 1993 perustettu metallialan yritys Uwira on erikoistunut putkiesivalmisteiden, putkikomponenttien, putkistojen ja painesäiliöiden valmistamiseen. Uwiran asiakkaita ovat kaikki teollisuuden alat, jotka tarvitsevat jatkojalostettua putkea toiminnoissaan. Usein Uwiran putkissa kulkee kaasu-, poltto- ja voiteluaineiden lisäksi vettä ja ilmaa.

– Teemme sellaisia putkia, joita asiakas tilaa. Käymme avointa keskustelua asiakkaidemme kanssa kehitystyöstä ja toteutustavoista. Jos asiakkaan tilaama tuote sitä vaatii, voimme hankkia uusia taivutustyökaluja, jotta voimme vastata paremmin asiakkaan tarpeisiin, kertoo Uwiran tuotantopäällikkö Janne Havinen.

Ammattitaitoinen henkilökunta ja konekanta mahdollistavat vaativat projektit

Uwiralla on hyvä konekanta putkien taivuttamiseen, ja käsityötä vaativista putkista vastaavat Uwiran 30 ammattitaitoista hitsaajaa. Taivutukseen koneita on yhteensä kuusi, joista kolme pienemmille putkille, kaksi keskikokoisille ja yksi isoille putkille. Putkia voidaan taivuttaa koneilla aina halkaisijaltaan 6 millistä 219 milliin asti. Hitsaamalla isoimmat putket voivat olla halkaisijaltaan jopa yli 400 milliä.

– Pystymme tekemään putkia hyvin laajalla skaalalla ja asiakas voi tilata meiltä kaikenkokoiset putket. Asiakkaalta säästyy aikaa ja vaivaa, kun he saavat tarvitsemansa tuotteet yhdestä paikasta, toteaa Havinen.

Uwiran ylpeys on heidän mittatarkka työnsä ja tuotteiden laatua tarkkaillaan läpi valmistusprosessin.

– Putkikomponenttien mittatarkkuus varmistetaan mm. jigeillä, putkien mittausta varten meillä on kameranäkölaitteisto ja 3D-mittakäsivarsi. Näiden työkalujen avulla mittaus voidaan toteuttaa 3D-mallia hyödyntäen valmistuksen jälkeen, täsmentää Havinen.

Konsernin yritykset yhteistyössä

Uwira on osa Leinolat Group konsernia, johon kuuluu myös T-Drill. Uwiralla on käytössään kolme T-Drillin suunnittelemaa ja valmistamaa konetta, kahdella koneella voidaan tehdä putkiin nk. T-Drill haaroitus ja yhdellä koneella putkia voidaan kaulustaa. Kaulustamalla putkessa oleva laippa on aina oikeassa asennossa asennusta varten, mikä nopeuttaa asentamista.

– Teemme konsernin sisällä yhteistyötä puolin ja toisin. Pyrimme hyödyntämään putkien haaroittamista ja kaulustamista aina, kun se on projektin kannalta mahdollista, päättää Havinen.

Uwira Oy on osa Leinolat Groupia, ja konsernin muut yritykset ovat Kilkanen, Leimec ja T-Drill. Yhdessä nämä yritykset voivat tarjota erittäin vaativia ja laajoja metallialan palvelukokonaisuuksia 

Sleep Easy Tonight by Making a TD-Care Service Agr...
Uwira Makes Pipes from Small to Large and from Sim...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.leinolatgroup.fi/